Toimiva salaojitus takaa paremmat sadot

Kysy lisää ojituksista

Tmi Heikki Mustonen tarjoaa Varsinais-Suomessa laajan palvelukattauksen peltojen salaojituksista ja niiden suunnitelmista maa-aineiden otto-suunnitelmiin. Laadimme  myös suunnitelmat jätevesien käsittelylle uudistetun jätevesilainsäädännön mukaisesti, ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella.Palvelut ojitusyhteisöille

Pelloille ja metsille tärkeät valtaojat tarvitsevat ylläpitoa ja hoitoa. Me tarjoammekin ojitusyhteisöille asiantuntevia ojaisännöintipalveluita.
Ojaisännöinti merkitsee avustamista erilaisissa ojituksen kunnossapitoon ja peruskorjaukseen liittyvissä hankkeissa.

Meillä on ojien kunnossapidosta pitkä kokemus. Jos siis etsit pätevää ojaisännöitsijää, ota meihin yhteyttä!

Kuivatussuunnittelu

Kuivatussuunnittelu, eli esimerkiksi salaojitukset, on yksi keskeisimmistä osaamisalueistamme. Salaojituksella voimme kohentaa kasvatusolosuhteita pelloilla johtamalla ylimääräisen veden pois. Kuivatussuunnittelun avulla voit selkeästi parantaa peltojesi viljeltävyyttä.

Salaojasuunnittelu kannattaa monesta syystä! 

Salaojasuunnittelun myötä peltolohkokuvio sekä maan rakenne paranee. Myös viljely helpottuu ja nopeutuu, viljelyala kasvaa sekä päistehaitat ja fosfori-huuhtoutuminen vähentyy. Samalla rikkakasvi- ja tuholaispaine alenee ja avo-ojien kunnossapitotarve poistuu.Kuivatussuunnittelupalveluihimme kuuluvat mm.

  • salaojitukset

  • valtaojien putkitukset

  • valtaojasuunnittelu

  • peltosalaojien korjaussuunnittelu.

Valumavesien hallinnan suunnittelu

Me autamme suunnittelemaan ja toteuttamaan esimerkiksi kosteikot, laskeutusaltaat, pohjapatosarjat sekä luonnonmukaisen peruskuivatuksen mukaiset tulvatasanteet. Mikäli valumavesien suunnittelu on kunnossa, ojien kunnostustarve vähenee. Siksi valumavesien hallintaan kannattaa panostaa. Me teemme valumavesisuunnitelmat pitkällä kokemuksella.

Muista, että altaisiin jäävän lietteen voi käyttää peltojen parannukseen, eikä se valu kuormittamaan lähivesistöjä.


Suunnittelemme ja toteutamme mm.

  • kosteikot, laskeutusaltaat ja pohjapatosarjat

  • luonnonmukaisen peruskuivatuksen

  • tulvasuojelun

  • tuotantoalueiden valumavesien hallinnan

  • hulevesijärjestelmät.

Jätevesien käsittelysuunnitelmat

Teemme kotitalouksille jätevesien käsittelysuunnitelmia. Suomessa astui vuonna 2019 voimaan uusi jätevesilaki. Me suunnittelemme sekä kotisi että mökkisi jätevesiratkaisut uuden lain edellyttämissä puitteissa.

Jos et ole varma, onko kotisi tai vapaa-ajan asuntosi vesihuoltosuunnittelun ajan ja nykylain tasalla, ota meihin yhteyttä. Tutkitaan tilanne ja tehdään yhdessä toimintasuunnitelma sen pohjalta!

Annamme mielellämme lisätietoja vesihuoltosuunnittelun yksityiskohdista ja vaatimuksista.

Muu suunnittelu

Meiltä myös 3D koneohjausmallit, maa-ainesten ottamissuunnitelmat, massan laskennat ja rakennuksien paikalleen mittaukset. 3D koneohjausmallit toteutetaan esimerkiksi kaivinkoneisiin.